Marketing Tips & Tricks

De 5 beste online kanalen voor videomarketing

03/05/2017

Digitale strategie

De 5 beste online kanalen voor videomarketing

Welke content bekijk je het makkelijkst: een artikel van ruim 1000 woorden of een leuke infographic? Klik je sneller op de like knop bij een lange tekst of eerder voor een video die je met plezier bekeken hebt? Je voelt al waar we naartoe willen: visuele content wordt makkelijker gedeeld en bereikt dus meer mensen. Videomarketing gaat in de toekomst nog belangrijker worden en als je niet achterop wilt raken, spring je maar beter mee op deze trein!

Visuele content
Visuele content is meer dan enkel video’s, het zijn ook foto’s, afbeeldingen en infographics. Visuele content wordt 60.000 sneller verwerkt door de hersenen dan tekst, geen wonder dus dat het conversiepercentage 7 keer hoger ligt als je visuele content gebruikt. Over visuele content kunnen we nog uren doorgaan, maar in dit artikel gaan we kijken naar 5 interessante kanalen voor videomarketing.

5 kanalen voor videomarketing

1. YouTube: Het bekendste kanaal voor video’s is natuurlijk YouTube. Het grootste videokanaal en tweede grootste zoekmachine ter wereld, je kunt als marketeer bijna niet anders dan YouTube te integreren in je online marketingstrategie. Maak voor je bedrijf een YouTube kanaal aan en post daar interessante video’s. Dit kunnen behind-the-scenes fimpjes zijn in jouw bedrijf, unboxing video’s van jouw producten, maar ook beeldmateriaal met tips en tricks voor het gebruik van jouw producten of andere weetjes binnen jouw vakgebied. Jij bent de expert en kunt kennis delen met je (potentiële) klanten, je kunt ook filmpjes maken waarin je vragen van volgers beantwoordt. Deze video’s kun je dan weer op je website plaatsen en delen op andere sociale media.

2. Facebook: Als het over visuele content gaat, is Facebook een koploper. Het gaat niet alleen om afbeeldingen, infographics en foto’s, ook video’s zijn erg populair op het grootste sociale netwerk. Film een event dat je hebt bijgewoond of georganiseerd, toon wie jij en je medewerkers zijn of vraag aan je volgers om een video te posten waarin ze jouw product gebruiken of hun eigen tips delen met de rest van de wereld.

3. Vine: Een minder bekende speler is Vine, hier kun je eenvoudige video’s van 6 seconden maken, die dan direct deelbaar zijn op Twitter en Facebook. Als je geen ervaring hebt met het maken en bewerken van video’s, is dit een makkelijke en snelle manier om toch filmpjes te maken. We moeten er niet bij vertellen dat 6 seconden kort is, je moet dus onmiddellijk de aandacht van de kijker trekken.  Je kunt bijvoorbeeld kort je populairste producten of interessantste promoties in beeld brengen of een sneak-preview posten voor de lancering van een nieuw product of update. 

4. Google+ Hangouts On Air: Met Google+ Hangouts maak en deel je een live video met maximaal 10 mensen. Ideaal voor een intieme webinar of een snelle Q & A met enkele klanten. Via de webcam heb je direct contact met de gebruiker en kun je antwoorden op vragen of je kennis delen.  Een interview met een expert over een bepaald onderwerp? Filmen en op Hangouts live uitzenden! De video’s die je op die manier maakt, kun je onmiddellijk als YouTube kanaal beschikbaar maken en delen op andere sociale media.

5. Instagram: Op Instagram kun je filmpjes van 1 minuut plaatsen, gebruik die 60 seconden om je volgers te prikkelen, bijvoorbeeld met een teaser van een evenement of nieuw product. Omdat dit kanaal voornamelijk gebruikt wordt door de jeugd, zijn filmpjes op Instagram de ideale manier om deze doelgroep kennis te laten maken met jouw bedrijf. Maak snelle, grappige of ontroerende video’s om je volgers een inzicht te geven in wie jij bent en waar je bedrijf voor staat.